Ekologisuus on hyvin trendikäs sana nykyään ja sen käyttäminen onkin hyvin monipuolista. Meille ekologisuus tarkoittaa ihmisen ja ympäristön keskinäistä suhdetta ja luonnon kunnioittamista. Rakentamisessa tekemämme ekologiset valinnat takaavat myös ekologisen asumisen. Asuminen rasittaa ympäristöä mahdollisimman vähän ja samalla pienentää asumiskustannuksia. Huolehdimme vastuullisesta rakentamisesta ja tarjoamme asukkaalle erinomaiset lähtökohdat ympäristöystävälliseen ja kustannustehokkaaseen asumiseen eri järjestelmien ja erikoisratkaisujen avulla.Godain talot ovat valmistuessaan myös ensimmäisenä Suomessa hiilinegatiivisia.

Biofilia ydinasemassa ekologisessa rakentamisessa…

Kantavana teemana rakentamisessamme toimii maailmalla jo hurjaa suosiota kerännyt biofilia -ajatus, jossa luonto tuodaan sisälle ja osaksi jokapäiväistä elintilaa. Luonnon rouheat pinnat, aidot materiaalit ja jopa luonnon äänet tuovat luonnon lähemmäs asukasta vuoden jokaisena päivänä. Runsas määrä luonnonvaloa yhdessä ihmiskeskeisen valaistuksen kanssa varmistaa riittävän, ja ennenkaikkea ihmiselle optimaalisen, valonmäärän vuorokauden jokaisena tuntina. Biofilia -suuntaus varmistaa sisäpintojen luonnonläheisyyden ja aitouden, me Godailla valitsimme taloihimme muun muassa aitoa korkkipuun kuorta (FSC -sertifioitu), rouheita kalkkimaalilla viimeisteltyjä pintoja ja suosittelemme vahvasti muun muassa viherseinien käyttöä.

”Biofilia, “rakkaus elämää ja kaikkea elävää kohtaan”, on teoria, joka pyrkii selittämään ihmisen sisäistä halua olla lähellä luontoa… tutkimusten mukaan jo pelkästään luonnon elementtien, kuten viherkasvien, sisätiloihin tuominen vaikuttaa myönteisesti hyvinvointiimme.” (Naava 2022)

Kaupungistumisen myötä valtaosa ihmisistä on kadottanut päivittäisen yhteytensä luontoon. Luonnossa on kuitenkin paljon elintärkeitä mikrobeja, jotka ovat meille ihmisille hyväksi. Maaperän mikrobien on tutkimusten mukaan todistettu olevan hyvinvoinnillemme tärkeitä. Moni myös rauhoittuu luonnossa tai vastaavasti saa luonnosta energiaa. Juuri tästäkin syystä olemme halunneet tuoda luonnon lähemmäs asukkaita. Godain valmistama koti on paitsi ympäristöteko, myös hyväksi terveydelle ja jokapäiväiselle hyvinvoinnille.

Ekologisuus tarkoittaa meille korkeinta mahdollista laatua…

Ekologisuus ei tarkoita rakentamisessa tai asumismukavuudessa tärkeistä asioista luopumista tai tinkimisestä. Päinvastoin. Meille vastuullinen ja ympäristöystävällinen rakentaminen tarkoittaa korkeinta mahdollista laatua. Parhaimpia mahdollisia eristeitä, sertifioituja materiaaleja ja vähäpäästöisisiä materiaaleja ja lopputuotteita, jotka ovat huippuunsa viimeisteltyjä ja testattuja. Monet ympäristöystävälliset ratkaisut lisäksi vähentävät asumiskustannuksia ja lisäävät mukavuutta. Ekologisuus on mielestämme uusi korkeamman asumismukavuuden ja laadun mittari. Vaatii paljon tehdä asiat toisin, paremmin ja laadukkaammin.

Rakennamme laadukkaita pientaloja vastuullisesti, ympäristöstä ja asukkaiden terveydestä huolehtien. Voit lukea lisää meille tärkeistä yksityiskohdista muualla sivustollamme; Sisäilma ja Terveys, Vastuullisuus, Materiaalit