Godai Oy on ekologisen ja terveellisen rakentamisen edelläkävijä. Me haluamme olla suunnannäyttäjänä tulevaisuuden vastuullisessa rakentamisessa. Teemme monia asioita ensimmäisinä Suomessa, jopa koko maailmassa. Laadukas ja vastuullinen rakentaminen vaatii paljon, mutta jonkun on otettava harppaukset kohti parempaa tulevaisuutta ja näytettävä muille esimerkkiä.

Rakennamme korkeatasoisia, sertifioituja ja pienen energiatarpeen puupientaloja vastuullisesti. Hyödynnämme useita suomalaisia ekologisia rakennusalan innovaatioita. Viedäksemme vastuullisuuden vielä pidemmälle, rakennamme hiilinegatiivisia puupientaloja, mikä tarkoittaa sitä, ettei meille jää rakentamisen jälkeen edes mitään hyvitettävää hiilijalanjäljen osalta. Ympäristön kannalta parempia pientaloja ei voisi edes rakentaa.

Suomella on vielä kirittävää ekologisessa rakentamisessa…

Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomi ei ikävä kyllä ole ekologisen rakentamisen kärkimaita, vaikka niin voisikin erehtyä olettamaan. Meillä Suomessa ei myöskään ole ennestään yhtäkään puusertifioitua pientaloa, vaikka miellämmekin kotimaamme nimenomaan puurakentamisen kehdoksi. Näihin seikkoihin me Godailla juuri haluammekin pureutua. Haluamme olla suunnannäyttäjänä tulevaisuuden vihreässä rakentamisessa ja nostaa Suomen ekologisen rakentamisen kärkimaiden joukkoon. On aika vaatia kestävämpää, vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää rakentamista. Muutos lähtee meidän jokaisen jokapäiväisistä teoista ja päätöksistä. Uskomme kuluttajiin ja siihen, että yhä useampi kuluttaja tulee jatkossa vaatimaan enemmän talovalmistajilta ja uudiskohteilta.

Godain monisertifioitu konseptitalo valmistuu alkuvuodesta 2022. Haemme keulakuvana toimivalle talomallillemme kuutta sertifiointia; ensimmäisenä Suomessa sekä FSC, että PEFC -puusertifiointia, ensimmäisenä Suomessa RTS-Ympäristöluokitusta sekä lisäksi Joutsenmerkkiä, joita Ruotsissa on toistaiseksi Suomea huomattavasti enemmän. Lisäksi haemme ensimmäisenä pientalona Suomessa Kuivaketju10 -sertifikaattia sekä Euroopassa suosittua Active House -sertifikaattia. Haluamme tuoda sertifioinnin uudeksi normiksi pientalorakentamisessa – meidän mielestämme jokaisen uudiskohteen olisi oltava sertifioitu. Näin varmistettaisiin pientalojen korkeampi laatu, kosteudenhallinta, terveellisyys ja ympäristöystävällisyys. Näin kuluttajalla olisi enemmän vakuutta rakentamisen laadusta sekä ulottuvillaan enemmän tietoa rakentamisen aikana tehdyistä toimista ja valinnoista.

Painotamme laadukasta rakentamista, johon kuuluu merkittävänä osana myös materiaalien terveellisyys…

Ympäristön huomioivan rakentamisen ohella meille on ensiluokkaisen tärkeää keskittyä puhtaaseen ja haitallisista kemikaaleista vapaaseen sisäilmaan sekä yksityiskohtaiseen kosteudenhallintaan. Rakennamme kuivassa, toisin sanoen säältä suojassa ja säilömme kaiken rakennusmateriaalin poissa sääalttiilta työmaalta. Kosteudenhallintakoordinaattorimme luo vaativat suunnitelmat ja valvoo jokaisen talon valmistumista. Sisäilma-asiantuntijamme varmistaa talojemme korkeimman mahdollisen sisäilmaluokituksen, S1-luokituksen. Emissiopäästöihin erikoistunut spesialistimme puolestaan varmistaa käytettyjen materiaalien terveellisyyden; yksikään käyttämämme rakennusmateriaali ei sisällä haitallisia kemikaaleja. Ei rakenteet, kiintokalusteet tai sisätilojen muut pintamateriaalit.

Lupauksemme ovat kovat, sanotaan, mutta mielestämme meillä jokaisella on oikeus terveelliseen, edulliseen, huoltovapaaseen ja ekologiseen asumiseen. Me vaadimme enemmän pientalorakentamiselta, vaadi sinäkin.

Godai Oy on innovaatiorakentamisen suunnannäyttäjä. Yritys on perustettu Paraisilla ja kimmokkeena ympäristön huomioimiselle nyt ja tulevaisuudessa toimii rakkaus ja arvostus saariston luontoa kohtaan. Tiimiimme kuuluu niin rakennusmestareita, kuin eri alojen spesialisteja, kuten kosteudenhallinnan ammattilaisia, sisäilma-asiantuntijoita, rakennesuunnittelijoita ja energia-asiantuntijoita. Käytämme monipuolisesti alihankintapalveluita, sillä me Godailla uskomme, että ne kaikista ajankohtaisimmat tiedot ekologisesta ja terveellisestä rakentamisesta ovat oman alansa spesialisteilla. Heidän taitonsa ovat aina ajan tasalla ja innostus on käsin kosketeltavaa.

 

Godai Oy
VAT nr: FI32049407
Reg nr: 3204940-7
we@godai.fi

Nina Ingelius
+358 44 275 2025
nina@godai.fi

Tero Ingelius
+358 400 710 111
tero@godai.fi